Hu En

Hírek

XI. Villányi Prémium Bormustra

A Villány-Siklósi Borút borászai immár tizenegyedik alkalommal mutatják be a villányi prémium boraikat, köztük kiváló Franc-okat, valamint Villányi REDy-t is kóstolhatnak a kedves érdeklődők a közösségi standon.

Szeptember 24-én szombaton 16:30-tól indul a X. Villányi Prémium Bormustra Pécsett, a Kodály Központban.

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét az eredetvédett, PRÉMIUM villányi borokban és a REDy-kben, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti
elköteleződésének!

Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!

Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak.

Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi. Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Zászlóshajónk a Villányi Franc, amely az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja.

Villány vidám, mosolygós arca, a Villányi REDy, amely a gyümölcsös, fiatalos, kedves, pimasz, vagány bisztróbor. A borok karakterét Villány tradicionális fajtája a portugieser határozza meg, a házasításban megjelenhetnek még blauburger, zweigelt, kadarka, kékfrankos és más Villányban honos fajták.

 

Kiállítók

 

JEGYVÁSÁRLÁS:
Borkóstoló: elővételben 3990 Ft, helyszínen 4990 Ft

Jegyelővétel a Zsolnay Kulturális Negyed jegyirodájában és a jegymester.hu linken.

Facebook-esemény

Hírek és események

Hírek

További hírek

Események

További események

Következő

Események

XXVIII. Európai Bordalfesztivál 1. nap
2024. szeptember 20. - 17:00
Villányi borvidék
XXVIII. Európai Bordalfesztivál 2. nap
2024. szeptember 21. - 16:30
Kodály Központ, Pécs
XXVIII. Európai Bordalfesztivál 3. nap
2024. szeptember 24. - 15:00
Villány-Siklósi Borút; Pécs - Széchenyi tér

Bor és dal minden kultúrában együtt jár,
de “bordala” csak a magyarnak van –
vélhetnénk.